Prefața cărții „Adolescență în pași de cadență” coord. Cpt. Ionel Orhean șiElev frt. Ioana-Alina Bîndiu

Pentru a ne arăta dragostea pentru ceea ce facem a luat naștere această mică antologie, care nu face altceva decât sa ne reprezinte pe noi.

De ce am ales pregătirea militară drept subiect?? Răspunsul este unul simplu și evident: pentru că suntem militari în devenire. Bineînțeles că nu știm tot ce ar trebui pe acest subiect, dar ce am învățat până acum vrem să vă aducem aproape și dumneavostră. Dacă sunteți curioși să vedeți ce am învățat în, mai mult sau mai puțin, scurtă perioadă în care ne-am schimbat reședința, vă rog să citiți tot ce urmează. Dacă vreți să vedeți numai dacă am făcut greșeli gramaticale, nu citiți…. nu sunt sigur.

Vrem să spunem că această carte nu este doar un copy-paste de pe internet, ci mai mult, este rodul muncii elevilor din toți anii de studio și a domnilor comandanți de companie. De îndată ce terminați cu prefața veți observa că articolele sunt oglinda elevilor. Fiecare elev are stilul lui, definit de concepțiile fiecărui an de studiu. Pentru noi, toti, acest liceu este un lucru inedit, este gazda noastră timp de 4 ani, prietenul nostru la nevoi, viitorul nostru… Acum cu ocazia zilei sale vrem să-i multumim, măcar cu acest mic omagiu adus istoriei, prezentului și cu siguranță și viitorului acestui colegiu. Parerile absolvenților și elevilor liceului sper să redea o imagine cât mai clară asupra liceului și a vieții în cadrul acestuia.

Sperăm să găsiți plăcere în a citi primele impresii ale bobocilor, pregătirea militară a celor de anul doi, istoria prezentată de cei de anul trei și bineînteles emoțiile admiterii și bucuria absolvirii trăite de anul patru. În fond, însă, ne propunem să redăm cât mai bine realitatea militară așa cum o percepem noi. Deși într-un timp scurt, cred că am reușit să cuprindem toate aspectele vieții de militar și caracteristicile acesteia. Nu am ascuns nimic de ochii cititorilor, deci putem spune că suntem niște autori buni și cinstiți.

Dacă ar fi să mai realizăm încă o dată acest proiect, cu siguranță, îl vom face exact la fel pentru că amintirea liceului va rămâne adânc imprimată în subconștientul nostru.

Autorii